Sport

Niets is zo fijn als het euforische gevoel na sporten in de natuur. Het Stadspark plek heeft voor bijna elke tak van sport. Kom in beweging! Train en haal je hart op bij een van de sportclubs of maak gratis gebruik van het skatepark, de Jeu de boules-baan, de trainingsroute voor de Groningse 4 mijl of de bootcamptuin. 

 

Atletiekcentrum Stadspark
Nummer 14 op de plattegrond

Of je nu voor de lol sprintjes trekt of van plan bent Usain Bolt en Dafne Schippers van de baan te rennen: Atletiekcentrum Stadspark heeft voor iedereen een baan. Ook voor het alom bekende hink-stap-springen, het grandioze speerwerpen of loodzware kogelstoten ben je er aan het goede adres. 

 

Voor meer info en/of vragen ga naar
 sport050.nl of groningenatletiek.nl 

Bootcamp Stadspark
Nummer 15 op de plattegrond

Fitboys en -girls opgelet: Bootcamp Stadspark is een unieke buitengym. Splinternieuw en van alle gemakken voorzien. Je kunt er bootcampen tot je een ons weegt, alleen of in groepsverband. De tuin zit verstopt naast de voetbalvelden van SC Stadspark. De perfecte plek om aan gespierde benen te werken en naar ze te gluren ;). 

Jeu de boules-baan
Nummer 16 op de plattegrond 

Zo’n veertig jaar geleden werd voor het symbolische bedrag van één gulden de verwaarloosde volière van het Stadspark paviljoen omgedoopt tot Boulière. En nog steeds vliegen de ballen je er om de oren. Het is hartstikke hip om een balletje te gooien en hier kun je dat gratis doen. 

 
 Voor meer info en/of vragen ga naar preslebut.nl

Skatepark
Nummer 17 op de plattegrond

Treed binnen in het domein van de skaters, inliners, BMX’ers en steppers, zonder je moeder, en je bent officieel een cool kid. Dit gloednieuwe skatepark met betonnen golven en strakke rails ligt verscholen tussen de bomen en maakt het Stadspark officieel een urban jungle. Hier komen vrijheid, zelfexpressie en pure passie samen. Breng er een middag door en je gaat naar huis met een mega glimlach en helemaal zen door het ritmische geluid van de rollende wieltjes. 

Sportpark Velocitas
Nummer 18 op de plattegrond
De velden staan vol met bloedfanatieke spelers, gedreven coaches en rechtvaardige scheidsrechters. Aan de zijlijn vind je een schreeuwende vader, een moeder die zich lichtelijk geneert en beretrotse opa’s en oma’s. Elk weekend wordt er bij Velocitas of SC Stadspark een balletje getrapt, maar de velden mogen ook afgehuurd worden voor andere sportevenementen. 

 

Voor meer info en/of vragen ga naar
sport050.nl, scstadspark.nl of velocitas1897.nl

Sportpark Stadspark
Nummer 19 op de plattegrond
Zonnige zaterdagen, sportieve passie, en een geweldige sfeer. Dat is wat je vindt op de sportvelden van Velocitas en SC Stadspark. Of je nu speelt of juicht, hier draait alles om plezier en gemeenschap. Op de sportvelden wordt wekelijks fanatiek gesport, maar de velden kunnen ook afgehuurd worden voor andere sportevenementen.  Kom langs en ontdek het zelf! 

 

Voor meer info en/of vragen ga naar
sport050.nl, scstadspark.nl of velocitas1897.nl

Sportplek Het Verzetje
Nummer 20 op de plattegrond
Het schijnt dat de kleur blauw bijna niet voorkomt in de natuur. Functioneel sportplek het Verzetje probeert daar zichtbaar verandering in te brengen. Op dit blauwer dan blauwe speelterrein kun je basketballen, voetballen, fitnessen en tafeltennissen, maar ook je geheugen trainen met dammen of schaken. De ingang, die dan weer helemaal niet opvalt, vind je aan de Verzetsstrijderslaan achter het Noorderpoortcollege. 

Startpunt Disc Golf Course
Nummer 21 op de plattegrond

Hè hè, eindelijk kom je erachter waar die gekke baskets in het park voor zijn. Blijken het toch
 geen prullenbakken te zijn … Ze zijn gemaakt voor het populaire Disc Golf! Dat lijkt op golfen, maar in plaats van holes te putten met een club en bal gebruik je je handen en een soort frisbee.  Huur met je vrienden een setje discs bij het natuurpaviljoen ’t Groene Hart (incl. plattegrond en spelregels) en let the game begin


 Voor meer info en/of vragen ga naar discgolfnoordnederland.nl

Startpunt 4 mijl route
Nummer 22 op de plattegrond
Of je nu je eerste stappen in de hardloopwereld zet of een doorgewinterde renner bent, deze route van ongeveer 6,4 km zal je verrukken. Het Stadspark is de mooiste arena om je voor te bereiden op het meest opwindende hardloopevenement van Groningen. Start aan de Concourslaan en laat je benenwagen je over verharde paden richting Hoogkerk leiden. Aldaar keer je met een grote bocht, dwars door de weilanden, weer terug naar het park.

Waar precies?