Sport

Wat geeft bewegen in de buitenlucht je toch een euforisch gevoel. En wat een geluk dat het Stadspark plek heeft voor bijna elke tak van sport. Kom in beweging! Train en haal je hart op bij een van de sportclubs of maak gratis gebruik van de buitengym.   

Bootcamptuin
Nummer 12 op de plattegrond

Alle fitboys en -girls opgelet: de Stadspark bootcamptuin is een unieke buitengym. Splinternieuw en van alle gemakken voorzien. Je kunt er bootcampen tot je een ons weegt. Alhoewel er in dat geval de volgende dag een hoop ongemak bij komt kijken (lees: spierpijn tot je erbij neervalt). De tuin zit verstopt op het voetbalveld van SC Stadspark. 

Discgolf
Nummer 16 op de plattegrond

Hèhè, eindelijk kom je erachter waar die gekke baskets voor zijn. Dus tóch niet om rotzooi opruimen leuk te maken. Het is bedoeld voor Disc Golf! Dat lijkt op gewoon golven, maar in plaats van holes te putten met een club doe je het met een soort frisbee. Huur, met je vrienden, een setje discs bij de kiosk (incl. plattegrond en spelregels) en let the games begin


Voor meer info en/of vragen ga naar discgolfnoordnederland.nl

Basketbalveld Noorderpoort Stadspark
Nummer 11 op de plattegrond 

Het schijnt dat de kleur blauw bijna niet voorkomt in de natuur. Het functioneel sportveld probeert daar zichtbaar verandering in te brengen. Op dit blauwerdanblauwe speelterrein kun je basketballen, voetballen, fitnessen en tafeltennissen, maar ook je geheugen trainen met dammen of schaken. De ingang, die dan weer helemaal niet opvalt, vind je aan de Verzetsstrijderslaan achter het Noorderpoortcollege. 

Jeu De Boules Pres Le But
Nummer 17 op de plattegrond

Zo’n veertig jaar geleden werd voor het symbolische bedrag van één gulden de verwaarloosde volière van het Stadspark paviljoen omgedoopt tot Boulière. En nog steeds vliegen de ballen je er om de oren. Het is harstikke hip om een balletje te gooien en hier kun je dat gratis doen. 

 

Voor meer info en/of vragen ga naar preslebut.nl

Sportparken
Nummer 14, 15 op de plattegrond
De velden staan vol met bloedfanatieke spelers, gedreven coaches en rechtvaardige scheidsrechters. Aan de zijlijn vind je fraaie voetbalvrouwen, vaders die een biertje wegtikken en beretrotse opa’s en oma’s. Elk weekend wordt er bij Velocitas of SC Stadspark een balletje getrapt, maar de velden mogen ook afgehuurd worden voor andere sportevenementen. 

 

Voor meer info en/of vragen ga naar
sport050.nl, scstadspark.nl of velocitas1897.nl

Atletiekpark Stadspark
Nummer 13 op de plattegrond

Of je nu voor de lol sprintjes trekt of van plan bent Usain Bolt en Dafne Schippers van de baan te rennen; op Atletiekpark Stadspark kun je oefenen. Ook voor het alom bekende hink-stap-springen, het grandioze speerwerpen of loodzware kogelstoten ben je er aan het goede adres. 

 

Voor meer info en/of vragen ga naar
sport050.nl of groningenatletiek.nl 

Waar precies?