Horeca & Evenementen

Cultuur is dat wat de mens schept. Een begrip dat pal tegenover natuur staat. Dat is immers iets dat zonder menselijk toedoen ontstaat. Mooi toch, dat deze begrippen, net als yin en yang, samenkomen in ons Stadspark! Een verblijf in het park prikkelt al je zintuigen. Je kunt ongestoord met bomen knuffelen en aangename bosaroma’s tot je nemen, maar ook een feestje vieren, dineren, en logeren.

Camping Stadspark
Nummer 23 op de plattegrond

Van dagjesmensen tot studenten, buur-Duitsers en buur-Drenten: de Stadspark Camping staat er sinds 1960 seizoenen lang vol mee. Geef ze eens ongelijk. Het is er fantastisch. Zelfs als Stadjer is het niet gek om er voor een nacht je kamp op te slaan en zo de drukte van de stad te ontvluchten.  Geen zin in? Je kunt ook de sfeer van het kamperen proeven door een avondje te dineren in campingrestaurant het Eethuys. 


Voor meer info en/of vragen campingstadspark.nl

Natuurpaviljoen ’t Groene Hart
Nummer 24 op de plattegrond
'Een fruitijsje, tosti kaas en twee havermelk cappuccini alstublieft.’ Na een flinke wandeling of uitputtende speelpartij strijk je neer in 't Groene Hart van het Stadspark. Een van zonlicht overgoten bouwwerk waarvan bijna al het gebruikte materiaal een eerder leven heeft gehad. Er staan lieve mensen achter de bar en overal waar je kijkt valt iets te zien. Het is een prachtige plek, midden in het groen, om weer helemaal op te laden.

Voor meer info en/of vragen ga naar ndegroningen.nl

Recreatie- en evenemententerrein De Drafbaan 

Nummer 25 op de plattegrond

Geniet van oude rockers en dope hiphoppers op de drafbaan. Hul je tussen weelderige bomen in Keltische sferen. Vul her en der je buikje met lekkers uit foodtrucks. Dans en huppel over de veldjes en luister naar blues, country of techno.. Geniet mensen, geniet! Elk jaar komen er nieuwe feestjes en festivals bij en vallen er weer een aantal af. Wat, waar en wanneer?

 

Je leest het hier: gemeente.groningen.nl

Stadsparkpaviljoen
Nummer 26 op de plattegrond
Weet je wat een leuk idee is? Met je liefje, een picknickkleedje, en een bakkie Babi Pangang aan de vijver van het park vertoeven. Je haalt je to-go af in het mooiste en oudste parkpaviljoen van Groningen. Want daar huist wereldrestaurant Ni Hao sinds jaar en dag. Geen zin in een bord op schoot? Je kunt ook gewoon een tafeltje reserveren.

Voor meer info en/of vragen nihaorestaurants.com

Hollander ijs

Geen nummer op de plattegrond
Als de dagen lang zijn en de zon hoog aan de hemel staat, dan is er geen ontkomen aan: de bekende rood met witte ijskraam van meneer Hollander aan het begin van de Concourslaan. Rond 1910 begon de verkoop van ambachtelijk schepijs en vandaag de dag staat zijn kraam er nog steeds. In de winter niet natuurlijk, maar dat snap je zelf ook wel. 


Voor meer info en/of vragen ga naar hollanderijs.nl 

Picknickvelden

Her en der in het park
Voor alle dolverliefde stelletjes, kookclubjes en kinderpartijen: spreid je kleedje uit in het Stadspark! Geef het gras van het Noorder-plantsoen zijn welverdiende rust en verplaats je mand naar een van de vele picknickvelden van het Stadspark. Ook Thuisbezorgd, Fooddrop en UberEats weten ’t park te vinden. Wel even alles opruimen hè, voordat je vertrekt. 

Kunstroute
Her en der in het park
Niet alleen de bomen, maar ook sommige kunstwerken staan al bijna een eeuw in het Stadspark. Zo heb je er de aartsengel Michael, het eerbetoon aan meneer Scholten, de verschoven kubusdelen en de drie wiggen. De objecten, het zijn er zo’n tien, hebben allemaal een interessant verhaal te lezen op de kunst en architectuur website van de stad. Tip: vul stadspark in de zoekbalk in. 

 

Voor meer info en/of vragen ga naar Kunstpunt Groningen

Toiletten
Symbolen op de plattegrond
De openbare toiletten in het Stadspark zijn een welkome voorziening voor bezoekers die even willen ontspannen. Strategisch geplaatst bij de kinderboerderij, cafe ’t Groene Hart en de speeltuin zorgen voor het gemak van jong en oud. De faciliteiten zijn schoon, goed onderhouden en voorzien van alle benodigdheden (je hoeft dus niet je eigen papier en zeep mee te nemen). Of je nu aan het picknicken bent, door het park jogt of geniet van de natuur, het toiletblok is daar om aan je behoeften te voldoen. 


Plattegrondje nodig?