Natuur

Ken je de Notarisappel, de Okkernoot of de Egelskop? Het is geen stuk fruit, borrelnootje of deel van een dier: het zijn bomen en planten! Daar kijk je van op nietwaar? Er valt nog veel te ontdekken in het park. Bij deze een tipje van de sluier. 

De Heemtuin
Nummer 7 op de plattegrond
Dit is wat je noemt de wondere wereld van flora en fauna. Vanaf 1970 is dit deel van het park een botanische tuin. Een verwilderd plaatje waar je om de haverklap op een buitengewoon stukje natuur stuit. In de Heemtuin kun je ongestoord bosbaden en op afspraak een gratis rondleiding aanvragen.  

Voor meer info en/of vragen ga naar heemtuin.nl

NDE natuurpaviljoen ’t Groene Hart
Nummer 10 op de plattegrond
Maak kennis met de Groningense urban jungle in het natuurpaviljoen van Natuur en Duurzaamheid Educatie (NDE). Je krijgt er interessante wandelroutes met een thema aangereikt; bijvoorbeeld het Bomenpad. Ik hoor je denken ‘Daar heb ik geen route voor nodig, aan elk pad staat een boom.' Kom op zeg, zo ontdek je nooit iets nieuws. Leer van de natuur bij ’t Groene Hart! 


Voor meer info en/of vragen ga naar ndegroningen.nl 

Volkstuinen TRV
Nummer 9 op de plattegrond
Volkstuin. Het woord dekt de lading zou je zeggen, maar er schuilt heel wat meer achter! Een vlindertuin, huiszwaluwtil, voedselbos, paddenpoel en maar liefst 205 tuinhuisjes bijvoorbeeld. Maar ook een gezamenlijk gebouw met prachtig terras en uitgebreide bibliotheek, waar jong en oud welkom zijn voor workshops, knutselmiddagen en spel- en borrelavonden. Volk veur volk!
 
Voor meer info en/of vragen ga naar trvstadspark.nl

Weet je de weg niet?