Kind & Dier

Fantastisch; die heilige neilganzen, modderkruipers en rosse vleermuizen, maar heel aaibaar zijn ze niet. En moeilijk te vinden bovendien. Fijn dus dat er ook koeien, pony’s en herten in het park rondscharrelen om te bewonderen en vertroetelen. Scroll vrolijk verder en lees meer over alles omtrent kind en dier. 

Schotse Hooglanders
Nummer 4 op de plattegrond
Je loopt zonder vermoeden door het ruige, ongerepte Stadspark, en ineens sta je oog in oog met een joekel van een Schotse Hooglander. Lichte paniek borrelt op. Langzaam draai je je om, klaar om te vluchten. Shit, daar ligt er nog een. Niks te vrezen mensenkind! Deze tevreden grazers doen je niets. Wel je handjes thuishouden.
 
Voor meer info en/of vragen ga naar ndegroningen.nl

Hertenkamp
Nummer 5 op de plattegrond
Met een elegantie waar onze koning jaloers op zou zijn schrijden de hinden en bokken door het gras. Een tafereel waar je uren naar kunt kijken. De grote groep herkauwt hooi, gras en stro, maar lust af en toe ook een worteltje. Leuk om met een (eenzame) opa of oma naar toe te gaan! En dat hoeft niet die van jezelf te zijn.
 
Voor meer info en/of vragen en ndegroningen.nl

Kinderboerderij
Nummer 1 op de plattegrond
Mekkerende geitjes, koddige cavia’s en gigantische konijnen; allemaal present op de kinderboerderij. Het kost geen rooie cent om er een ommetje te maken, en je kijkt er je ogen uit. Na afloop neem je met je gezelschap plaats op de zitjes van de kiosk om aldaar te genieten van meegebrachte broodjes pindakaas of fancy falafelwraps. Resultaat: een onbetaalbare dag!

 

Voor meer info en/of vragen ga naar ndegroningen.nl

Ponyverhuur
Nummer 2 op de plattegrond
De droom van elk beginnend cowboy of prinses: met je haren wapperend in de wind de horizon tegemoet galopperen. Hoeft niet op de prairie, kan ook in het Stadspark. Vanaf €1,50 mogen de pony’s aan de hand van een ouder of verzorger, en met een kleintje erbovenop, een rondje door het park draven.  

 

Voor meer info en/of vragen ga naar ponyverhuur.nl

Speeltuin
Nummer 3 op de plattegrond
Af en toen gaan pa en moe met ons naar de speeltuin toe. Ma draagt broodjes in een mand, pa de trommel met verband ... Ken je het versje nog? Zo niet, ga dan een keer naar de Stadspark speeltuin en aanschouw het met eigen ogen. Het is schommelen, glijden, vallen en weer opstaan in dit mieterse speelparadijs in de buitenlucht. 

 

Voor meer info en/of vragen ga naar ndegroningen.nl

Plattegrond nodig?